جلسهٔ ۲۲ مرداد ۱۳۹۲
جلسهی ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ | |
---|---|
افراد شرکتکننده | موضوعات و فعالیتها |
یهانقلابی |
موضوع شماره ۱: بررسی محتوای تبلیغات در جشنواره روز آزادی نرمافزار |
سیدمحمدمسعود صدرنژاد | |
آرش حقیقت | |
امین کمپانی | |
حمید روحی | |
Numb95 |
نظر افراد شرکتکننده در جلسه
شروع Smmsadrnezh (بحث) ۱۴ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۳۴ (EDT)
فرستادن فایل پیاسدی توسط مسعود تا آخر امروز
امتحان دانشگاهها از هفتهی آینده شروع میشود.
تحویل گرفتن پوستر برای انتشار در دانشگاهها تا جلسه آینده
مرتب کردن لیست ارائهها در سایت همایش پایان Smmsadrnezh (بحث) ۱۴ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۳۴ (EDT)
شروع Yeenghelabi (بحث) ۱۳ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۲۳ (EDT)
۱.اینجا آزاده. یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت. Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمید روحی: این خیلی خوب و کلیه.به نظرم هنرمند خودش میتونه با این مفهوم کارای زیادی تولید کنه. -
Numb (بحث) ۱۹ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۴:۱۰ (EDT) بهتره اینجوری عوضش کنیم: ما هدفمان آزاد است،یا راهی خواهیم یافت یا راهی خواهیم یافت.به صورت جمع باشه بهتره روح تعاون بهتر توی جمله نشون داده میشه
۲.جامعه در صورتی مشارکت میکند که فعالیت ما را در زمینهی پیشنهادی مشاهده کند.
حمید روحی:اینم خیلی جالبه اما از دید یه دانش آزادی قابل درکه.برای یه هنرمند باید بیشتر توضیح داده بشه.اینو چون مسعود گفت و هممون تو یه خط فکری هستیم میتونیم درک کنیم.
Numb (بحث) ۱۹ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۴:۱۰ (EDT)خوبه اما باید راهی رُ پیدا کنیم که جامعه بتونه بهتر این فعالیتها رُ درک کنه تا ترغیب بشه که فعالیت کنه.به عنوان مثال رابطه صمیمی بین بچهها میتونه سکوی خیلی خوبی باشه برای کشوندن جامعه به سمت مشارکت.
۳.به جای انجام کارهای داوطلبانهی سخت یا هزینهبر، هزینهها و سختی کار رو با جامعه تقسیم کنیم. Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT) انجام دادن کار سخت اشکالی داره؟ انجام دادن کار سخت دارای تاوان است و تاوانهای سنگین انسان را مغبون میکند و این ممکن است باعث ادامهدار نبودن فعالیت داوطلبانه شود. Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمید روحی:بجای سخت میشه کلمه بهتری گذاشت.خوب یه سری کارها بطور ذاتی سخت هستن.اگه بگیم کارهای پر هزینه(چون تو علم و آمار زمان ، توان ،و پول همه هزینه حساب میشه.)
Numb (بحث) ۱۹ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۴:۱۴ (EDT)کاملا با حمید روحی موافقم.بهتره بگیم کارهای پرهزینه چون اصولاً سخت یه چیز نسبی هست! ممکنه چیزی برای من یا یه جامعه سخت باشه اما برای شخص دیگری یا جامعه دیگری آسون باشه.
۴.جامعه خیلی بیشتر در انجام کار به ما کمک خواهد کرد تا در پرداخت هزینهی آن.
۵.هرینهای که باید پرداخت کنیم تا دیگران کاری را انجام دهند بسیار بیشتر از وقتی است که خودمان به کمک دیگران آن کار را انجام میدهیم.
۶.ما کار میکنیم و دستمزدی میگیریم که دیگران قبلا سود خود را از آن برداشتهاند و به افراد، دستمزدی بیش از کار انجامدادهیشان میدهیم. نتیجه میشود پیشرفت کمتر.
حمید روحی:خط سوم کاملتر از دو خط بالاشه.به نظر م خوبه که این دومین محتوا باشه بعد از مورد شماره یک.
کم بودن حمایتهای جامعه از پروژههای آزاد، تقصیر جامعه نیست. آزادکاران باید شرایط حمایت جامعه رو از پروژههاشون فرآهم کنن. بهترین کار، به اشتراکگذاری دانش پروژهها برای افزایش توانمندان در توسعهی پروژه است. راهکار بعدی ایجاد شرایط توسعهی همگانی پروژهها است. راهکار بعدی تسهیل در راههای حمایت مالی جامعه از پروژههای آزاد است.(سیستم انحصاری قبلا راههای توسعهی خودش رو فراهم کرده) اگر راهی نباشه که جامعه از ما حمایت کنه، حمایت نمیشیم. Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمید روحی:این مورد که یکی از باید هاییه که خود ما باید انجامش بدیم و فکر میکنم به جامعه ای که هنوز وارد جامعه آزاد نشده ربطی نداره.این مورد باید به عنوان یکی از بندها به تعریف دانش آزاد اضافه بشه تا کسی که وارد جامعه میشه با این مورد آشنا بشه و مشکلات قبلی ها رو نداشته باشه.در این مورد میشه تو یه جلسه مفصل بحث کرد.چون واقعا بهش نیاز داریم.
میشه علاوهبر مقاله، این رو با دید هنری هم به جامعهی خودمون نشون داد Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
۷.شفاف بودن مراحل انجام کار با تمام نقاط قوت و ضعف، پیروزیها و شکستها، حمایت جامعه رو جذب خواهد کرد و برعکس، کار در شرایط بسته و پنهان، حمایت جامعه را نمیتواند جذب کند و فقط جامعه از نتیجهی کار استفاده خواهد کرد.
تولیدکننده: با توجه به حجم بالای کار مطمئن نیستم که بتونم که تا آخرش پیش برم. حالا چیکار میتونم بکنم؟(نشان دادن مشکل سیستم فعلی)
حمیدروحی:عالیه.خیلی عالی.اصلا باید همین باشه.واین یکی از موارد مهمه.سیستم انحصاری که کلا تو این زمینه فقیره.اگرم همنچین کاری انجام بده برای خودنماییه.اما جامعه آراد برای آب خوردن هم باید شفاف سازی کنه چه برشه به بقیه پروژه ها
از دوستان عزیزی که زحمت انتشار خبر منتشر شدن کتاب رو کشیدن هم بینهایت سپاسگزارم چون واقعا این کارشون دلگرم کننده بود.
حمیدروحی:این چیه؟؟؟(جامعه آزاد نباید دنبال تشکر و دلگرمی کسی باشه.چون اگه واقعا تو جامعه آزاد فعالیت میکنیم خود بخود اون چیزی که انتظارش رو داریم بهمون میرسه.)همان قضیه انفاق هست.
تاکیدم روی این جمله، روی قسمت اول هست یعنی افرادی که خبر رو منتشر میکنن هم کمک بزرگی هستن Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
خلاصه به امید این که این پروژه موفقتر باشه کار رو ادامه میدم (تا زمانی که انرژی دارم و همچنین انرژی مثبت شما بهم انگیزه بده).
حمید روحی:اینم مثل مورد بالا میشه انفاق رو براش پیاده کرد.البته دوستی و همراهی و دلگرمی یه چیز نسبیه.چون کسی که با دلگرمی بقیه انرژی میگیره با نظرات مخالف و دلسرد کننده هم ممکنه دست از کارش بکشه.باید به این دلگرمی ها دل خوش نکرد.مخصوصا تو جامعه فعلی ما.
در کل سعی کردم تا هم نقاط قوت دانش آزاد و هم نقاط ضعف سیستم فعلی رو بیارم. منظورم در جملهی بالا نشان دادن مشکل سیستم فعلی است و گرنه سیستم ما دقیقا همونیه که تو گفتی Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
کسی که روی کامپیوترش انبوهی از نرمافزارهای قفل شکسته و دزدی نصبه، هرگز نمیتونه تو زندگی روزمره هم اخلاق رو رعایت کنه و به حقوق دیگران احترام بزاره Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمید روحی: این مورد یه مسله کاملا شخصیه.و برمیگرده به کردار آدمها.دقیقا مثل تبلیغ و اطلاع رسانی برای بد نشون دادن سیگاره.اما نمیتونه سیگاری ها رو ترک بده.
درسته. حق با تو است Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
استاد محترم از ما خواسته بود که مقاله این درس در دو صفحه تهیه و در مکانی بارگزاری کنیم و پیوند اون رو با سایر دوستان به اشتراک بزاریم Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
همین اشتراک گذاری یکی از بهترین گزینههای اخلاق فناوری اطلاعات هست
حمید روحی:خوبه.این کار اساتید باعث میشه دانشجو بزور نمره هم که شده با این مفاهیم آشنا بشه.و بعدا میفهمه که چقد خوبه.
میشه بجای استاد هر عامل دیگری رو هم قرار داد Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
با معرفت ها اجازه استفاده از مطالب رو دارن. (بیمعرفتها هم اجازهی استفاده دارن)
حمید روحی: همه آدمها حق استفاده دارن.
دقیقا. نشان دادن تفاوت جملهی داخل پرانتز با جملهی اول میتونه یه اثر هنری باشه Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
کجا هستن کسانیکه بیان و با ctrl+a و ctrl+c و ctrl+v همه دانش ما رو منتشر کنن و حتی همه چیز رو بنام خودشون تموم کنن Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمید روحی:خوبه.میشه به عنوان تشویق و برای انتشار مطالب استفاده کرد.طرحهای خوبی میشه ازش در آورد.
خوبه که آدم بعضی مواقع به وجدانش رجوع کنه. قابل توجه کسانی که خودشونو مسلمان میدونن: «این کار دزدی است» دزدی فقط از دیوار مردم بالا رفتن نیست. «خود صاحبخانه قلاب میگیره تا دزد از دیوار خونش بالا بره».
حمید روحی:اینم مثل مورد بالا برای تشویق و دعوت عالیه.
بیاییم با معرفت باشیم. بازم همون جمله معروف شهید کربلا: اگر دین ندارید لااقل آزاده(آزاد) باشید.
حمیدروحی:این مورد خطاب به کدوم گروهه؟آزاد کاران یا عوام؟ اگر آزاد کار واقعی باشه که خودش میدونه اینو.اگرهم خطاب به عوام باشه که امام حسبن با اون عظمتش اینو گفت کسی نفهمید چه برسه به اینکه ما بخوایم بگیم.
جملهی بالا رو یک طرفدار انحصار گفته. من منظورم این بود که این جمله اتفاقا تاکید بر آزاد بودن داره Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
بسیار از کپی برداران، به اهمیت رعایت حقوق معنوی دیگران واقف نیستند. یا بسیاری از کپیرایتکاران به اهمیت رعایت حقوق جامعه واقف نیستند.
حمید روحی:جنبه هنری نداره.
الان تبلیغات بسیاری بر روی این موضوع میشه که کسانیکه کپیرایت رو رعایت نمیکنن، حقوق افراد دیگر رو زیر پا میزارن. ما هم میتونیم بر عکس این موضوع رو نشون بدیم یعنی نشون بدیم که کپیرایتکاران حقوق جامعه رو زیر پا میزارن Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
داستان کپی برداری های بدون اجازه سر دراز دارد. نارنجی در قبال تبلیغات نمایش داده شده هیچ مسئولیتی ندارد.
حمید روحی:جنبه هنری نداره
منظور اینه که طرف، در قبال آنچه به دیگران پیشنهاد میکنه مسئولیتی قبول نمی کنه ولی انتظار داره تا دیگران نسبت به اون مسئولیتپذیر باشن Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
هر سایت یا وبلاگی هم که خودش مطالبش را تولید می کند نسبت به آنها حقوقی دارد که می توانید آن را در پایین تمام صفحات اش ببینید. شما بر طبق قانون و اخلاق باید به آن پایبند باشید.(شما قانونا و اخلاقا میتوانید دانش ما را کپی کنید، منتشر کنید و از آن کسب درآمد کنید) Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
ما دوست داریم با یکدیگر یاد بگیریم و آخرین اخبار و مطالب جدید را با خوانندگان به اشتراک بگذاریم. اما برای هر کدام از مطالبی که شما به راحتی کپی می کنید، ساعت ها وقت و انرژی می گذاریم. این اصلا کار درستی نیست که با زحمت دیگران مجله خودتان را پر کنید یا ما دوست داریم با یکدیگر یاد بگیریم و آخرین اخبار، دانش و مطالب جدید را با خوانندگان به اشتراک بگذاریم. ما برای هر کدام از مطالبی که شما به راحتی کپی می کنید، ساعت ها وقت و انرژی می گذاریم. این اصلا کار درستی نیست که آنرا کپی نکنید و با دیگران به اشتراک نگذارید Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
تمام سایت ها و وبلاگ های آزاد که مطالب شان را به راحتی کپی می کنید و (میخوانید) آنها را رایگان در اختیار جامعه قرار می دهند. تصور می کنید آنها از این راه درآمد دارند؟ و شما آنها را میفروشید و درآمد کسب می کنید. وظیفهی شما چیست؟
وقتی می بینم مطالبم بدون اجازه و اطلاع خودم سر از سایتها و حتی روزنامه ها در میاره ناراحت می شم یعنی عصبانی می شم(چرا؟ میشه نشون داد که ما خوشحال هم میشیم) Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
کسانی رو دیدم که اصولا نمی دونن کپی و پیست کردن مطالب دیگران زشته (باورش برام خیلی سخته). چیزی که همیشه لازمه وجود داشته باشه، قبول اشتباهه بعد از دیدن اشتباه
آیا کسی که مطالب من را کپی میکند، دانشش با من برابر است. آیا من باید نگران این موضوع باشم؟ چه کاری میتوان انجام دهم؟
از همه اینها دردناک تر زمانی است که شما محتوایی را تولید کرده اید و رایگان در اختیار بشریت قرار داده اید آنوقت کسی از جایی پیدا می شود و مطلب شما را عینا در مجله اش کپی کرده، سپس مجله را به فروش می رساند و اسمش را هم می گذارد کار فرهنگی
خراب شدن وجهه و اعتبار فرد سارق نزد مخاطبین فهیم(نشان دادن اینکه عکسش صادق است) Yeenghelabi (بحث) ۱۵ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۴۵ (EDT)
حمایت کنید، تا فرهنگ سازی کنیم :) گاهی تنها راهی که باقی می ماند، همین است!
حمید روحی:این موارد بالا کلا ربطی به محتوای حمایتی نداره به نظر من.بیشتر بحث و نظر یه آزاد کار (یه انقلابی)با کسی که فکر میکنه آزاد کار میکنه(نویسنده وبلاگ) هست. حمید روحی: جمع بندی کلی من اینه که موارد اول خیلی خوب هستن.اما آخر سر این هنرمنده که میتونه با اون حس هنریه خودش و توانایی که داره اثر بهتری تولید کنه.حتی ما دیدیم که هنرمندانی بودن که با مفهموم یه کلمه کارهای ارزشمندی ارائه کردن.پس تولید محتوای حمایتی هنری بیشتر به هنرمند برمیگرده.اگر محتوای حمایتی نوع دیگری باشه باز باید تو اون زمینه بحث کرد و از اون دید به قضیه نگاه کرد.
پایان Yeenghelabi (بحث) ۱۳ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۵:۲۳ (EDT)