جلسات هفتگی گروه کاربران نرم‌افزار آزاد

از بنیاد دانش آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

برای مشاهدهٔ صورت‌جلسه‌ها و جزئیات جلسات برگزار‌شده از تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ تاکنون به صفحهٔ جلسات برگزار‌شده بروید.

محتویات

تاریخچه

جلسات بنیاد دانش آزاد:

از حدودا خرداد ۱۳۸۹ تا ۲۵ تیر ۱۳۹۱ به صورت منظم هر هفته در مکان شمارهٔ ۱ برگزار شد.

از تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۱ تا ۱۰ فروردین ۱۳۹۲ جلسات به علت نداشتن محل ثابت از نظم خاصی برخوردار نبود و اغلب در پارک‌ها و کافی‌شاپ‌ها برگزار می‌شد.

از تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ جلسات هر هفته به صورت منظم در سازمان فناوری اطلاعات برگزار شد.

دو جلسه با تاخیر زمانی در تاریخ‌های ۷ و ۸ تیر ۱۳۹۳ در سازمان فناوری اطلاعات برگزار شد.

از تاریخ ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ تا پایان آذر ۱۳۹۳ جلسات به صورت منظم هر هفته در شرکت بندار سوبان سامانه برگزار شد.

از بهمن ۱۳۹۳ تا به اکنون جلسات دوره‌ای، به صورت منظم هر دو هفته یک‌بار در شرکت بندار سوبان سامانه برگزار می‌شود.

اهداف جلسات

هدف اصلی جلسات در حال حاضر تکمیل معرفی‌نامهٔ بنیاد دانش آزاد است.

اهداف جلسات برگزار شده تاکنون عبارتند از:

  • معرفی دانش آزاد به عنوان روشی نوین در گسترش دانش و بهبود فعالیت‌های اجتماعی
  • نشر مفاهیم دانش آزاد در جامعه
  • کمک به تکامل دانش آزاد برای همسان‌سازی با نیاز‌های روزمره
  • تولید محصولات نرم‌افزاری آزاد

دستورالعمل برگزاری جلسات

۱. بعضی موارد نوشته شده در این دستورالعمل بیانگر موضع بنیاد دانش آزاد نسبت به جلسات است و بنیاد هیچ مسئولیتی در قبال جلساتی که طبق دستورالعمل فوق برگزار نشوند نخواهد داشت.

۲. این دستورالعمل یک چهارچوب رفتاری درست یا غلط را مشخص یا حتی پیشنهاد نمی‌کند بلکه هدف از ایجاد آن پیشنهاد راهکارهایی برای استفادهٔ بهینه از وقت مخاطبین و افزایش بازدهی و خروجی جلسات است.

۳. یکی از فواید نوشتن دستورالعمل برگزاری جلسات مطلع شدن افراد جدیدی که در جریان نحوهٔ فعالیت‌های بنیاد نیستند، با روال برگزاری جلسات، می‌باشد.

۴. یکی دیگر از فواید نوشتن این دستورالعمل ایجاد ملاک‌ها و معیارهاییست که بتواند جایگزین پیش‌فرض‌های مخاطب دربارهٔ لزوم ایجاد یک تیم گردانندهٔ مرکزی برای اعمال هماهنگی‌ها و مشخص کردن موضوع جلسات و ... شود و امکان مشارکت فعال افراد علاقه‌مند را توضیح دهد.

۵. این دستورالعمل یک رفتار قالبی مشخص شده را توصیه نمی‌کند. تشخیص مصداق موارد نوشته شده در این دستورالعمل بر عهدهٔ مخاطب می‌باشد و این دستورالعمل به جای آوردن مثال و بررسی تک‌تک شرایط ممکن، صرفا نقش راهنما را ایفا می‌کند.

۶. سعی شده به جای نوشتن مجموعهٔ بلندی از قوانین و ... به شکل مرسوم آن، در اینجا حداقل‌هایی مشخص شود که انتظار می‌رود هر کسی در نحوهٔ مشارکت خود به‌کار گیرد.

تصمیمات بنیاد در این راستا

تصمیم یک: گروه‌گروه شدن بحث‌ها

توضیح: موضوعاتی که داخل جلسات بحث می‌شوند بصورت گروه‌گروه انجام شود و الزاما یک گروه واحد با یک موضوع یکسان بحث نکنند و افراد بتوانند به انتخاب خود در موضوعات مختلفی مشارکت کنند.

دلیل: وقتی فرضا ۱۰ نفر درباره‌ی یک موضوع دو ساعت بحث می‌کنند یعنی ۲۰ ساعت درباره‌ی آن موضوع بحث شده. اما وقتی خروجی یک جلسه را با ۲۰ ساعت فکر کردن و بحث کردن مقایسه کنیم میبینیم خیلی کم است. ضمن اینکه هر چه جمعیت جلسات بیشتر شود امکان اینکه تخصص و علاقه‌مندی همه یکی باشد کمتر می‌شود و به همین خاطر درگیر کردن همه با یک موضوع بهره‌وری جلسات را کاهش می‌دهد.

تصمیم دو: مطالعه‌ی قبلی و ثبت نتایج آن در صورت‌جلسه

توضیح: قبل از جلسه درباره موضوع جلسه مطالعه و فکر کنیم. تحلیل خودمان و خلاصه‌ای از نتایجی که از این مطالعات به دست آوردیم را در صفحهٔ صورت‌جلسهٔ پیش‌رو بنویسیم تا بقیه هم بتوانند قبل از شرکت در آن جلسه بخوانند و دربارهٔ آن فکر کنند و بعد از بحث و بررسی در جلسه خروجی بحث از صفحهٔ اختصاصی صورت‌جلسه با توجه به ساختار طبقه‌بندی موضوعی ویکی به صفحهٔ مربوطه منتقل می‌شود. خلاصه اینکه عادت کنیم اگر میخوایم یک دقیقه حرف بزنیم قبل از آن حداقل ۱ ساعت مطالعه یا فکر کرده باشیم. اگر وقت نداریم مطالعه کنیم نباید توقع داشته باشیم دیگرانی که وقت میگذارند و اینکار را می‌کنند و هر جلسه با دست پر می‌آیند کنار بایستند و منتظر بمانند تا ما به آن‌ها برسیم. مسلما لازمهٔ عملی شدن این تصمیم این است که صفحهٔ صورت‌جلسات بلافاصله بعد از جلسهٔ قبل از آن ایجاد شود تا بشود از این صفحات برای موارد این چنینی استفاده کرد.

دلیل: در جلسات وقت برای اینکه بخواهیم برای اولین بار با موضوع آن جلسه مواجه شویم و به آن فکر کنیم نیست و به همین خاطر وقت نمی‌شود در حدی که شایسته است فکر کنیم و فراموش نکنیم زمانی که ما در جلسات صرف بیان نظراتمان می‌کنیم زمان فقط ما (یک نفر) نیست بلکه زمان تمام افراد شرکت‌کننده در جلسه است.

تصمیم سه: مشخص شدن موضوعات جلسه پیش از شروع آن

توضیح: موضوع جلسات از قبل مشخص میشود و موضوعی که از قبل مشخص شده نسبت به سایر موضوعات در اولویت قرار خواهد گرفت به این معنی که موضوعاتی که از قبل مشخص نشدند نباید طوری مطرح و درباریشان بحث شود که مزاحمتی برای موضوعات از پیش تعیین شده ایجاد کند. ترجیح بر این است که موضوع جلسه‌ٔ پیش‌رو در چند دقیقهٔ پایانی جلسهٔ قبل آن مشخص شود ولی در صورتی‌که این اتفاق نیفتاد و پیشنهادی از پیش مطرح نشده باشد می‌توان موضوع پیشنهادی را در میلینگ‌لیست مشخص کرد.

دلیل: هدف از برگزاری این جلسات گپ زدن یا حتی بحث آزاد نیست هرچند امکان دارد در حاشیهٔ آن به موارد اینچنینی پرداخته شود. حتی این موضوعات در بخش موضوعات آف‌تاپیک در صورت جلسه ثبت می‌شود ولی نباید مزاحمتی برای پیشرفت بحث و موضوعات از پیش تعیین شده ایجاد کند.

تصمیم چهار: غر نزنیم!

توضیح: بنیاد همواره سعی می‌کند بستری فراهم کند که مشارکت افراد علاقه‌مند در آن ساده‌تر شود. اگر پیشنهادی دارید در جلسات بنیاد مطرح کنید ولی میزان پیشرفت آن بحث به تصمیم و وقتی که تک‌تک افراد جامعه و به خصوص خود شما که پیشنهادش کردید حاضرید بگذارید بستگی دارد.

دلیل: اینکه تا چه حد بحث دربارهٔ یک موضوع پیشنهادی خروجی خواهد داشت بستگی به میزان اهمیتی دارد که جامعه و به‌خصوص خود شخصی که پیشنهادش کرده برای آن موضوع قائل خواهد بود به این معنی که چقدر برای آن وقت گذاشته و روی آن فکر کرده.

تصمیم پنج: جلسات خارج از زمان و مکانشان ادامه دارند!

توضیح: بیشتر فعالیت‌ها و کارهای بنیاد خارج از زمان و مکان جلسات انجام می‌شود. بنابراین بحث دربارهٔ موضوعی مفید خواهد بود که افراد شرکت‌کننده در جلسه محتوایی دربارهٔ آن از قبل تهیه کرده باشند و لازمهٔ آن ثبت و به‌اشتراک‌گذاری حاصل و نتیجهٔ مطالعاتی هست که در طول یک هفته پیرامون یکی از فعالیت‌های در حال اجرای بنیاد داشته‌ایم.

دلیل: کافیست به صفحهٔ اول ویکی و صفحهٔ لیست‌کارها سر بزنید تا متوجه شوید که درصد خیلی کمی از فعالیت‌ها و کارهای بنیاد از جنس حرف زدن است.

تصمیم شش: برگزاری جلسات

توضیح: برگزار شدن جلسات به مشارکت قطعی حداقل دو نفر از افراد جامعه بستگی داره. به این ترتیب که اگر تا ساعت ۸ صبح روز جلسه دو نفر اسامی‌شان را در صفحهٔ اختصاصی صورت‌جلسه در ویکی نوشته باشند آن جلسه برگزار می‌شود و اگر ننویسند جلسه برگزار نمی‌شود و درصورت برگزار شدن هم رسمیتی نداشته و مورد تایید بنیاد نخواهد بود.

دلیل: هشت صبح ساعت آغاز کار ادارات و ... در ایران است و هشت صبح روز جلسه حداقل زمانیست که برای ایجاد هماهنگی‌های بین بنیاد و محل برگزاری جلسات و بین مخاطبین و جایی که کار می‌کنند لازم است.

تصمیم هفت: انتخاب موضوع

توضیح: انتخاب و تغییر موضوعات به ارائه شدن پیشنهاد از طرف افراد جامعه بستگی دارد و تا وقتی کسی پیشنهاد جدیدی مطرح نکند آخرین موضوع فیکس خواهد بود و اگر کسی پیشنهاد جدیدی برای موضوع جلسهٔ پیش‌رو ارائه کند نظرش در اولویت قرار می‌گیرد.

دلیل اولویت دادن به پیشنهادات جدیدتر: احترام گذاشتن به قدم‌هایی که اکثریت اعضای بنیاد برای نزدیک شدن جلسات به ایده‌آلش برمیدارند.

تصمیم هشت: آشناسازی افراد تازه‌وارد با دانش آزاد و پاسخگویی به سوالات آنان

توضیح: بخش مخصوصی از زمان و انرژی گروه برای آشناسازی افراد تازه‌وارد با دانش آزاد و پاسخگویی به سوالات آنان در خلال جلسات و فعالیت‌های مشخص بنیاد در نظر گرفته شده و این موضوع هر جلسه حتی بدون اطلاع‌رسانی در صفحه‌ی صورت‌جلسه، ایمیل اطلاع‌رسانی جلسه و ... در برنامه‌ی هر جلسه وجود دارد و مسلما این امر برعهده‌ی افرادیست که دانش کافی برای پاسخگویی به سوالات این افراد را داشته باشند.

دلیل: ماهیت پروژه‌ها و فعالیت‌های بنیاد که در جلسات مورد بررسی قرار می‌گیرد به شکلی است که بقای آن عموما وابسته به مشارکت افراد علاقه‌مند و فعال است و این موضوع می‌تواند باعث انزوای افراد تازه‌وارد به این عرصه شود. از سویی افراد فعال در بنیاد می‌توانند موضوعات مرتبط به فعالیت‌های دوره‌ای بنیاد را به جلسات بعد موکول کنند ولی افراد تازه‌وارد ممکن است بار بعدی در جلسات شرکت نکنند.

روش‌ها

گروه برای رسیدن به اهداف خود، به منظور ایجاد هستهٔ اولیه برای شروع حرکت، ابتدا سعی در آشنا کردن جامعهٔ نرم‌افزار آزاد با دانش آزاد کرد و سپس با تکیه به توان این افراد متخصص، سعی دارد تا مرحله به مرحله جامعه را با دانش آزاد آشنا کند.

همزمان قصد دارد تا به صورت موازی اقدام به تولید و پیاده‌سازی نرم‌افزارهای آزاد مورد نیاز جامعه کند.

بر خلاف جلسات لاگ‌های شهرهای مختلف، جلسات گروه کاربران دانش آزاد بدون ارائه‌های گوناگون برگزار می‌شود.

سعی گروه بر آن است تا از جلسات برای هماهنگی فعالیت‌های روزمره کاربران در زمینهٔ دانش آزاد استفاده کند.

زمان و مکان جلسات

مکان

  • خیابان ولی‌عصر (عج) - بالاتر از زرتشت (ایستگاه قدس) - کوچه جاوید - پلاک ۲۲ - طبقه سوم - شرکت بندار سوبان سامانه

زمان

سه‌شنبه‌ها هر دو هفته یک‌بار ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰

مکان‌های غیر ثابت برگزاری جلسات

  • ایستگاه مترو سعدی - جنب درب شرقی (درب سمت بهارستان) - کوچه نقاشباشی - پلاک ۲۷
  • خیابان ولیعصر - پایین‌تر از خیابان شهید وحید دستگردی (ظفر) - خیابان شهید علی یزدان پناه - ساختمان شماره ۲ وزرات ارتباطات‬ - طبقهٔ ۲ - اتاق جلسات
  • خیابان ولیعصر - پایین‌تر از خیابان شهید وحید دستگردی (ظفر) - خیابان شهید علی یزدان پناه - ساختمان شماره ۲ وزرات ارتباطات‬ - طبقه‌ٔ همکف - لابی ساختمان
  • کمی بالاتر از میدان ولیعصر - جنب سینما استقلال - ابتدای کوچه فرشید - پلاک ۵ - کافی‌شاپ لمیز
  • خیابان ولیعصر - چهارراه ولیعصر - پارک دانشجو
  • خیابان ولیعصر - بالاتر از میدان ونک - پارک ملت
  • خیابان ولیعصر (ایستگاه آبشار) - پارک ساعی - ضلع جنوبی مسجد ولیعصر
  • بلوار کشاورز - پارک لاله
  • خیابان شهید مدنی - پارک فدک

فعالیت‌ها

مستندات فعالیت‌ها و مقالات نوشته یا تکمیل شده در جلسات بنیاد دانش آزاد در صفحهٔ اول ویکی قرار گرفته است.

  • اقدام به راه‌اندازی تولید فیلم‌های آموزشی دانش آزاد
  • اقدام به طراحی سیستم مدیریت دانش آزاد
  • همکاری با گروه‌های مختلف فعال در زمینهٔ دانش آزاد
  • همکاری در تولید فصل‌نامهٔ نرم‌افزارهای آزاد

روش‌های اطلاع‌رسانی

۱. صفحهٔ جلسات برگزار‌شده در ویکی بنیاد دانش آزاد

نکته: در صفحهٔ جلسات برگزار‌شده روی فلش روبه‌پایین که سمت راست نوار جستجو است رفته و روی "پی‌گیری" کلیک کنید تا با اضافه شدن جلسهٔ جدید به آن صفحه زودتر مطلع شوید.

۲. از طریق لیست پستی بنیاد دانش آزاد

۳. از طریق Google Calendar بنیاد دانش آزاد

راه اول برای اضافه کردن تقویم جلسات بنیاد دانش آزاد به google calendar:

صفحهٔ تقویم جلسات بنیاد دانش آزاد را باز کنید. گوشهٔ سمت راست پایین صفحه روی علامت Calendar plus en.gif کلیک کنید.

راه دوم برای اضافه کردن تقویم جلسات بنیاد دانش آزاد به google calendar:

به تقویمتان در گوگل بروید. روی فلش رو به پایین کنار Other calendars کلیک کنید. از منویی که ظاهر می‌شود Add by URL را انتخاب کنید. آدرس تقویم را با فرمت معمولی یا با فرمت iCal شرکت اپل وارد کنید و روی Add Calendar کلیک کنید.

چرا جلسات آنلاین؟

در اینجا به دلایل برتری جلسات آنلاین نسبت به جلسات حضوری می‌پردازیم. امیدواریم دلایل فوق انگیزه‌ای ایجاد کند تا در کنار جلسات حضوری جلسات آنلاین بیشتری داشته باشیم.

کاهش هزینه‌ها

جلسات حضوری شامل هزینه‌هایی از قبیل پذیرایی و تامین اینترنت و مکان برگزاری جلسه و ... می‌شود درصورتیکه جلسات آنلاین بدون هیچ هزینه و محدودیتی قابل برگزار کردن است.

امکانات بیشتر

در جلسات حضوری امکاناتی نظیر پروژکتور برای نمایش اسلاید یا صفحه مانیتور ارائه‌دهنده یا وایت‌برد برای نوشتن یک مطلب برای جمع و ... نیاز هست درصورتیکه تمام این امکانات در برنامه‌های گفتگوی آنلاین به صورت embed وجود دارد مثلا در بیشتر نرم‌افزارهای چت کاربر می‌تواند به آسانی تصویر خود را با تصویر صفحه مانیتورش جایگزین کند یا کاربر می‌تواند یک چیز را بنویسد و بقیه ببینند. حتی برای مستند‌سازی ضمن صحبت کردن تمام افراد شرکت‌کننده در جلسه می‌توانند داکیومنت را به صورت همزمان باز کرده و ضمن بحث و بررسی آن به صورت تعاملی تکمیل نمایند. خود دسترسی افراد شرکت‌کننده در جلسه آنلاین به اینترنت مهمترین امکانیست که در اغلب جلسات حضوری وجود ندارد.

جلوگیری از اتلاف وقت افراد شرکت‌کننده

جلسات حضوری زمان و اعصاب قابل توجهی را برای رفت‌و‌آمد تا مکان جلسه تلف می‌کند ولی جلسات آنلاین چنین نیست. همچنین جلسات حضوری برای ایجاد امکان برنامه‌ریزی بهتر زمان شروع و پایان مشخصی دارد و به خاطر محدودیت‌های مربوط به مکان امکان زودتر یا دیرتر تمام کردن جلسه معمولا وجود ندارد و افراد خود را مقید به زمان پایان جلسه می‌دانند ولی در جلسات آنلاین همه تلاش می‌کنند که هر چه سریعتر به اهداف موضوعی جلسه برسند تا جلسه به پایان برسد و به کار و زندگیشان برسند.

نداشتن محدودیت فضا

در جلسات حضوری همیشه محدودیت فضا یا تعداد افراد شرکت‌کننده وجود دارد ولی در جلسات آنلاین چنین محدودیتی نیست و هر تعدادی از افراد می‌توانند به صورت ویدیو کنفرانس یا صوتی با هم در ارتباط باشند.

امکان ضبط و آپلود

فرایند ضبط کردن جلسات حضوری همیشه مشکل است به چند دلیل. دلیل اول اینکه در جلسات حضوری فاصله افراد تا میکروفون ثابت نیست و فرایند جابجا کردن میکروفون تا شخص گوینده کاری دشوار است ولی فاصله هر فرد تا لپتاپش در جلسات آنلاین یکسان است و مشکل افت کیفیت یا شدت صدا به وجود نمی‌آید. از سویی در جلسات حضوری به خاطر محدودیت امکانات و نداشتن شخص فیلمبردار، امکان فیلمبرداری از جلسه وجود ندارد ولی در جلسات حضوری هم تصویر افراد شرکت‌کننده به آسانی قابل ضبط است هم تصویر مانیتور آن‌ها هنگام ارائه یک اسلاید یا نمایش یک مطلب. همچنین بعضی از سرویس‌های آنلاین امکانی دارد که دیگران به صورت وبینار بدون شرکت در خود جلسه آن را به صورت زنده، از طریق یوتیوب تماشا کنند یا بلافاصله بعد از اتمام جلسه، بدون نیاز به آپلود مجدد، فیلم کامل آن روی یوتیوب قرار بگیرد.

ایجاد تمایز بین مستمع و فرد شرکت‌کننده و در نتیجه هدفمند شدن جلسه

همانطور که پیش‌تر گفته شد برخی از سرویس‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که افرادی بدون شرکت در جلسه، فقط امکان تماشای آن را به صورت stream و زنده داشته باشند ولی در جلسات حضوری، صرف حضور فرد در جلسه، به معنی مشارکت او در موضوع جلسه است و این با رهنمودهای برگزاری بهتر جلسات که می‌گویند «جلسات باید ماژولار شوند و در هر بحث یا موضوعی افراد مرتبط با آن شرکت کنند و قرار نیست همه درباره یک چیز حرف بزنند» در تضاد است.

انتخاب‌های بیشتر برای زمان جلسه و تسهیل فرایند هماهنگ کردن آن

فرایند هماهنگ کردن جلسات آنلاین ساده‌تر هست و محدودیت‌های جلسات حضوری نظیر بسته بودن محل برگزاری در روزهای تعطیل و در ساعات بخصوصی از روز را ندارد و در هر ساعتی که برای همه مناسب‌تر باشد می‌شود یک جلسه آنلاین داشت. حتی محدودیت سمت افراد شرکت‌کننده مثل عدم امکان برگزاری جلسه بعد از ساعت بخصوصی از شب وجود ندارد.

راهنماها

راهنمای استاندارد نوشتن صورت جلسات

رعایت نکات زیر در نوشتن صورت جلسات در ویکی الزامیست:

۱. لینک صفحهٔ صورت‌جلسه در قسمت جلسات برگزار شده قرار می‌گیرد. برای ایجاد صفحهٔ جلسه مورد نظر، ابتدا وارد صفحهٔ جلسات برگزارشده شوید. روی ویرایش کلیک کنید. بین قسمت‌های جلسات آینده و آخرین جلسهٔ برگزار شده عبارت زیر را وارد کنید:

== [[جلسهٔ {{{تاریخ جلسه}}}]] ==
ساعت: {{{ساعت برگزاری}}}
مکان: {{{مکان برگزاری}}}
موضوع:  {{{موضوع جلسه}}}

۲.به جای عبارت‌های داخل آکولاد، اطلاعات مربوط به جلسه را بنویسید. قالب استاندارد طراحی شده برای صورت جلسات به این شکل است که لینک صفحات تاریخ برگزاری جلسه است با الگویی مشابه این: جلسهٔ ۸ مرداد ۱۳۹۲

۳. ویرایش خود را ذخیره کنید. بعد از ذخیره کردن ویرایش لینک قرمز با عنوان جلسهٔ مربوطه ایجاد می‌شود. دقت کنید که لینک ایجاد شده مطابق الگو باشد. جهت ایجاد صفحه روی این لینک قرمز کلیک کنید.

۴. سپس می‌توانید از قسمت ویرایش صفحه‌ٔ کد صفحهٔ جلسات هفتگی قالب صفحهٔ جلسه را کپی کنید و برای ایجاد صفحهٔ جدید از این قالب الگوبرداری کنید. توضیحات بیشتر درباره بخش‌های گوناگون این صفحه:

  • در ابتدای صفحهٔ صورت جلسات یک جدول وجود دارد که دستورزبان نوشتن آن در صفحه‌ٔ کد صفحهٔ جلسات هفتگی نوشته شده است:
  • در خط دوم به جای عبارت داخل آکولاد تاریخ جلسه را بنویسید.  !colspan="2"|جلسهٔ {{{تاریخ جلسه}}}
  • اگر قصد شرکت در جلسه را دارید، به جای فرد ایجادکننده، اسم خود را بنویسید.
  • توجه کنید مقدار rowspan باید مساوی تعداد افرادی باشد که در جلسه شرکت کرده‌اند. موضوعات آف‌تاپیک هر جلسه در قسمت مربوطه نوشته می‌شوند. همچنین محتوای خروجی جلسه که بعد از بحث و بررسی و به صورت اقناعی است در قسمت مربوطه نوشته می‌شود. تاریخ برگزاری جلسه هم مشابه لینک صفحه در قسمت مربوطه نوشته می‌شود.
  • اولین عنوان در پایین جدول فوق، دستورجلسه (مطالب مطروحه) می‌باشد. در این قسمت افراد پیش‌نویس جلسهٔ خود را وارد می‌کنند. و بعد از جلسه مطالبی را که در این جلسه مطرح شد به این قسمت اضافه می‌کنند.
  • دومین عنوان، جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده می‌باشد. در این قسمت افراد بعد از جلسه، جمع‌بندی جلسه و تصمیماتی را که در این جلسه گرفته شد، می‌نویسند.
  • سومین عنوان، نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه است. در این قسمت نتیجهٔ مطالعات خود دربارهٔ موضوعات مورد بحث در جلسه را پیش از شروع جلسه یا پس از آن یا در هنگام جلسه می‌توانید مطرح کنید. نظرات خود را با گذاشتن ۴ مدک (‍~) امضا کنید. خروجی محتوای نوشته شده در این بخش پس از بحث و بررسی در جلسه به جدول بالا وارد می‌شود. توجه کنید مطالب نوشته شده در این قسمت می‌تواند برداشت شخصی باشد و خروجی اصلی جلسه به حساب نمی‌آیند.
  • عنوان بعدی جستارهای وابسته است که شامل لینک‌های داخلی به صفحات مربوط به محتوای جلسه در خود ویکی است.
  • موارد نوشته شده در بخش موضوعات جلسه به صورت لینک به صفحات مربوط به خودشان باشند. اولویت با صفحات داخلی ویکی است ولی اگر برای یکی از موضوعات مورد بررسی صفحه‌ای داخل ویکی موجود نبود می‌توان به سایت‌های معتبر دیگر مانند ویکیپدیا پیوند بیرونی داد.

متن ایمیل‌ها

متن و عنوان ایمیل را عینا از اینجا کپی کنید و سپس متغیرهایی که با علامت {{{}}} مشخص شده‌اند را ویرایش کنید.

فرمت قراردادی نوشتن تاریخ: [روز با رقم] [ماه با حروف] [سال با رقم]

مثال: ۳۱ شهریور ۱۳۹۳

ایمیل گزارش جلسه قبل، فراخوان جلسه بعد و پیشنهاد موضوع

زمان ارسال ایمیل: بلافاصله بعد از آخرین جلسهٔ برگزار شده

عنوان ایمیل: فراخوان جلسه‌‌ٔ {{{تاریخ}}}-جلسهٔ هفتگی بنیاد دانش آزاد

به: [email protected]

متن ایمیل:

سلام

گزارش جلسهٔ {{{تاریخ آخرین جلسه برگزار شده}}}{{{به صورت لینک به صفحهٔ جلسه}}} روی ویکی قرار گرفته است. جلسهٔ آینده، {{{تاریخ}}} از ساعت {{{شروع}}} تا {{{پایان}}} در {{{نام مکان برگزاری جلسات}}} به نشانی {{{آدرس}}} برگزار خواهد شد. دوستان و علاقمندانی که مایل به همکاری در روند برگذاری این جلسه هستند لطفا در یکی از موارد زیر (از طریق همین لیست پستی) اعلام آمادگی کنند. و یا یکی از موضوعات مطرح‌شده در صفحهٔ جلسات آینده را به صفحهٔ جلسهٔ این هفته انتقال دهید.

  • گزارش کارهای انجام شده
  • فعالیت‌ها و پروژه‌های گروه
  • ارائه
  • بحث آزاد

توجه داشته باشید که در صورت تمایل به همکاری، حتما «موضوع پیشنهادی»، «توضیحی مختصر» و همچنین «مدت زمانی» را که نیاز دارید (تنها در صورت طولانی بودن آن) ذکر کنید. همچنین گروه از پیشنهاد دوستانی که تاکنون در جلسات گروه ارائه نداشته‌ و یا کمتر داشته‌اند استقبال می‌کند و اولویت را به این عزیزان اختصاص خواهد داد.

نکات قابل توجه:

  • جلسات گروه فعلا {{{هفته‌ای‌یکبار}}}، روزهای {{{چهارشنبه}}} {{{ساعت ۱۸ الی ۲۰}}} برگزار می‌شود.
  • شرکت در جلسات برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان می‌باشد.
  • اگر قصد شرکت در این جلسه را دارید، بهتر است هر چه زودتر، مطابق این راهنما صفحهٔ مربوط به جلسه را ایجاد کنید. نام خود را در صفحهٔ ایجادشده بنویسید. و سپس لینک صفحهٔ جلسه را جهت اطلاع‌رسانی به افراد، در پاسخ همین ایمیل ارسال کنید.
  • برگزار شدن جلسات به مشارکت قطعی حداقل دو نفر از افراد جامعه بستگی دارد. خواهشمند است به این منظور نام خود را تا ساعت ۸ صبح روز جلسه در صفحهٔ اختصاصی جلسه بنویسید و موضوعی مشارکتی خود را مشخص کنید!
  • زمان، مکان و موضوع قطعی جلسات از طریق همین لیست‌پستی، صفحه جلسات در ویکی و تقویم گروه اطلاع‌رسانی می‌شود.

یا علی

ایمیل اطلاع‌رسانی و یادآوری

زمان ارسال ایمیل: یک تا دو روز قبل از جلسه

عنوان ایمیل: اطلاع‌رسانی جلسه‌‌ٔ {{{تاریخ}}}-جلسهٔ هفتگی بنیاد دانش آزاد

به: [email protected]

متن ایمیل:

سلام

جلسهٔ آینده، {{{فردا/پس‌فردا}}} {{{تاریخ}}} از ساعت {{{شروع}}} تا {{{پایان}}} با موضوعات زیر در {{{نام مکان برگزاری جلسات}}} به نشانی {{{آدرس}}} برگزار خواهد شد.

  • {{{موضوع پیشنهادی اول}}}{{{به صورت لینک به مقاله مرتبط در ویکی بنیاد}}} (به پیشنهاد {{{نام پیشنهاد‌ دهنده}}})
  • {{{موضوع پیشنهادی دوم}}}{{{به صورت لینک به مقاله مرتبط در ویکی بنیاد}}} (به پیشنهاد {{{نام پیشنهاد دهنده}}})

نکات قابل توجه:

  • خواهشمند است برای داشتن تخمین درستی از افراد شرکت کننده در جلسه و به منظور تعیین مکان مناسب از نظر حجم، در صورت شرکت در جلسه، نام خود را در صفحهٔ اختصاصی جلسه در ویکی{{{به صورت لینک به صفحهٔ جلسه}}} بنویسید.
  • دوستان لطف کنند صفحهٔ اطلاع‌رسانی جلسات را مطالعه نمایند.

یا علی

جستارهای وابسته