جلسهٔ ۷ تیر ۱۳۹۳

از بنیاد دانش آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
جلسه‌ی ۷ تیر ۱۳۹۳
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سیدمحمدمسعود صدرنژاد

موضوع: جلسه‌ی حضوری برای هماهنگی برگزاری همایش روز آزادی نرم‌افزار

حسین کزازی
علی تولایی
امیرحسین گودرزی
فاطمه تراشی
نگین صحرایی
سید مهدی صدرنژاد
سعید علیجانی
علی رستمی
علی حسینی
علیرضا تیموریان
یه‌انقلابی

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

در این جلسه با توجه به مطالب درج‌شده در ترللوی همایش(لینک صفحه‌ی جلسات حضوری ترللو رو نتونستم در اینجا قرار بدم) و افراد شرکت‌کننده در جلسه، حاضران به دو گروه به صورت ذیل تقسیم شدند:

  • دانش آزاد در سایر رشته‌ها

خانم‌ها صحرایی و تراشی و آقایان علیجانی، گودرزی، یه‌انقلابی و تولایی در این گروه به بحث و تبادل نظر و آقای کزازی به جمع‌آوری نکات مطرح‌شده و همچنین ضبط گفتگو پرداختند(با تشکر از ایشان)

  • تعیین اهداف همایش

آقایان مسعود صدرنژاد، حسینی، رستمی و تیموریان به همراه مهدی صدرنژاد (حضور مجازی) به بحث و تبادل نظر پرداختند. آقایان مسعود صدرنژاد، حسینی، رستمی و تیموریان به همراه مهدی صدرنژاد (ارتباط زنده مجازی با کشور مالزی) به بحث و تبادل نظر پرداختند. در ابتدا متن داخل توضیحات کارت مربوط به اهداف همایش بازخوانی شد. این توضیحات بر اساس طوفان فکری که برای جمع‌کردن نظرات اعضای بورد دربارهٔ اهداف جمع آوری شده بود نوشته شده بود. این اهداف در سه بخش اهداف کلی و اهداف کارگاه‌ها و اهداف جزئی نوشته شده بود. بعد از بررسی‌هایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که عناوین کارگاه‌ها هنوز مشخص نیست و شاید تا روز جشنواره کارگاه‌های دیگری هم اضافه شود و از سویی داخل کارگاه‌هایی که تاکنون تحت عنوان اهداف کارگاه پیشنهاد شده ممکن است اهداف جدیدی اضافه شود یا تغییر کنند پس اهدافی که در کارت هر کارگاه پیشنهاد شده گزینهٔ مناسبی برای وارد کردن به کارت اهداف نیست زیرا بحث مربوط به هر کارگاه هنوز باز است ولی ما میخواهیم بحث مربوط به اهداف را ببندیم و نمی‌شود بر اساس اهدافی که در کارگاه‌ها نوشته شده بحث کرد. از طرفی موضوعاتی که برای بخش کارگاه‌ها پیشنهاد شده، هنوز معلوم نیست قرار است در بخش کارگاه ارائه شود یا به صورت ارائه باشد یا به صورت پوستر یا حتی یک سند روی سایت. پس نمی‌شود برای هر بخش برنامه اهداف جداگانه‌ای در نظر گرفت و تقسیم کردن اهداف به چند بخش کارگاه و همایش و پوستر و ... کار درستی نیست. از سویی اهداف جزئی هم هنوز قابل بحث نیست و ممکن است تغییر کند ولی اسنادی که می‌خواهند از بخش اهداف استفاده کنند باید سریعتر تهیه شوند و لازمهٔ آن مشخص بودن اهداف کلی است پس به این نتیجه رسیدیم که اهداف را به کلی‌ترین شکل ممکن بررسی کنیم و بعد یکی‌یکی اهدافی که تاکنون با عنوان اهداف کارگاه‌ها یا اهداف جزئی پیشنهاد شده را بررسی کنیم تا ببینیم آیا می‌شود برای هر هدف یک مابه‌ازای لازم و کافی در اهداف پیدا کرد یا خیر اگر نبود داخل اهداف کلی مورد مربوط به آن را اضافه کنیم و اگر چند هدف معرف آن موضوع بود اهداف نوشته شده را اصلاح کنیم. از سویی اهداف جزئی که ممکن است در هر کارگاه پیشنهاد شود را تا حدودی پیشبینی کنیم تا ایده‌هایی که مطابق طرز فکر دانش آزاد است با اهداف کلی هم مطابقت داشته باشد. تا اینجا بخش مربوط به اهداف کارگاه‌ها و اهداف جزئی از کارت اهداف حذف شد. در ادامه اهداف کلی به این شکل نوشته شد:

اهداف موضوعی

  • نرم افزار آزاد
  • سخت‌افزار/رباتیک آزاد
  • دانش آزاد

اهداف اجرایی

  • ترویج
  • کاربرد و استفاده
  • معرفی
  • جذب مشارکت‌کننده و حمایت جامعه
  • تولید

به این ترتیب ما اهداف را به دو صورت دسته‌بندی کردیم یکی اهداف موضوعی بود که به ازای هر یک از آن‌ها ۵ هدف اجرایی تعریف شد. برای نمونه هدف نرم‌افزار آزاد یک هدف موضوعیست به این معنی که مشخص می‌کند موضوعاتی که خارج حیطه‌ی نرم افزار آزاد باشد جزو اهداف ما نیست اما در اجرا ۵ ما به‌ازا دارد. ترویج نرم‌افزار آزاد. (برای مثال پخش دیسک‌های یک توزیع گنو/لینوکس در راستای برآورده کردن این هدف قرار می‌گیرد.) کاربرد و استفاده از نرم‌افزار آزاد. (مثلا آموزش استفاده از نرم‌افزارهای آزاد و کارگاه‌ها و ارائه‌های فنی‌تر)، معرفی نرم‌افزار آزاد (توضیح اینکه نرم‌افزار آزاد اصلن چیه)، جذب مشارکت‌کننده و حمایت جامعه از نرم‌افزار آزاد (مثلا معرفی پروژه‌های مرتبط شامل فونت آزاد و کمپین‌ها و کامیونیتی‌ها و ایده‌ها و ...)، تولید نرم‌افزار آزاد (مثلا کارگاه برنامه‌نویسی که اقدام به تولید نرم‌افزار آزاد می‌کند)

برای دانش آزاد هم به همین ترتیب تولید دانش آزاد مثل مصاحبه‌هایی که انجام می‌شود و .....

  • تعیین گروه وبسایت

آقایان مسعود صدرنژاد و حسینی به بحث و تبادل نظر دربارهٔ شرایط وبسایت و انتخاب آن پرداختند. در این جلسه بنده مقرر شد طراحی سایت به عهده گروه فسفر باشد. علتش هم به صورت خلاصه این بود که سایتی که مدنظرمون هست محتوای داینامیک داره و این ممکنه تا روز همایش مدام تغییر کنه و روش تیم فسفر مناسب‌تر بود برای این نوع سایت‌ها. فرایند طراحی سایت از این تاریخ شروع میشه. هماهنگی تیم گرافیک با این گروه و تامین محتوای سایت مطمئنن فرایند طراحی و مدیریت محتوای سایت رو تسریع میکنه. همچنین قرار شد برای اتصال سایت به درگاه پرداخت الکترونیک با کمک آقای حسینی این مورد رو راه بندازیم.

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

بخشی از نظرات در صفحه‌ی ترللوی همایش و در قسمت مربوطه قرار خواهد گرفت و بخش دیگر در همین‌جا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جستارهای وابسته