یادگیری گروهی

از بنیاد دانش آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

یادگیری گروهی چیست

یادگیری گروهی به این معناست که گروهی از افراد با انجام دادن یک سری فعالیت، اقدام به یادگیری زمینه‌ای از دانش می‌کنند.

اهداف

یادگیری گروهی با اهداف گسترش دانش آزاد و تقویت کار گروهی، و انتقال دانش بین افراد مختلف ایجاد شده است.


شیوهٔ کار

یادگیری گروهی، به این صورت است که گروهی از افراد علاقه‌مند به یادگیری یک زمینه از دانش، به صورت خودجوش، منابع آموزشی مورد نظر خود را مشخص کرده و در بازهٔ زمانی تعیین‌شده آن منبع را یاد می‌گیرند و برای سایر افراد گروه ارائه می‌دهند

یادگیری گروهی مشابه سایر سیستم‌های یادگیری از جمله دانشگاه است با این تفاوت که در آن سیستم‌ها فرد بر اساس اجبار سیستم آموزشی اقدام به یادگیری می‌کند. اما در سیستم یادگیری گروهی دانش آزاد افراد به صورت خودجوش فعالیت می‌کنند. در این سیستم افراد از یکدیگر یاد می‌گیرند و خود این انگیزه‌ای برای یادگیری و یاد دادن ایجاد می‌کند. به این صورت که فرد شمارهٔ در یک بازهٔ زمانی فرصت دارد منبعی را مطالعه کند و حین مطالعه به صورت ریموت (از طریق ویکی بنیاد دانش آزاد) جزوه‌برداری کند و بعد از اتمام بازهٔ زمانی در یک جلسهٔ حضوری آن موضوع را برای سایر افراد گروه ارائه کند. و سایر افراد نیز همین‌گونه عمل می‌کنند.

مرحلهٔ اول این کار این است که افراد منابع آموزشی را فهرست کنند. سپس تعیین کنند که هر فرد در بازهٔ زمانی تعیین شده چه میزان از منبع را مطالعه می‌کند و در پایان زمان یادگیری در یک جلسهٔ حضوری برای سایرین ارائه کند.

هدف از ارائه این است که ارائه‌دهنده، به صورت دقیق روی موضوع مورد نظر خود تسلط پیدا کند. همچنین این کار باعث تقویت فن ارائه دادن می‌شود.

برای یادگیری لازم نیست که همهٔ افراد یک جا جمع بشوند، بلکه بهتر است، پروسهٔ یادگیری و مطالعه به صورت ریموت صورت بگیرد

مستندسازی

از جمله مستندات ایجادشده توسط این سیستم، جزوات گروهی است که حین یادگیری در ویکی بنیاد دانش آزاد ثبت می‌شود. علاوه بر جزوه اسلایدهای ارائه‌دهندگان، اسکیرن‌کست و ضبط صدای ارائه‌دهندگان نیز به عنوان مستندات سیستم یادگیری گروهی ثبت می‌شوند.

نیازهای سیستم

  1. مکان برای ارائه‌دادن
  2. یک مانیتور بزرگ

حوزه‌های یادگیری

جدول افراد به همراه حوزه‌های مورد علاقه و منابع آموزشی

فرد حوزه‌های مورد علاقه جهت یادگیری و ارائه و منابع آموزشی آن
مسعود صدرنژاد تست
سعید علیجانی تست