جلسات آینده

از بنیاد دانش آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

صفحهٔ جلسات آینده صفحه‌ای است برای ثبت موضوعات برای جلسات آینده، بحث در مورد موضوعات پیش از جلسه و تعیین تاریخ برای بررسی موضوعات پیشنهاد شده.در این صفحه جدولی از موضوعات پیشنهادی قرار دارد که در جلسات گذشته به دلیل تعدد موضوع، بررسی نشد. افراد پیشنهاددهنده می‌توانند طبق روال این صفحه برای موضوع پیشنهادی خود پیش‌نویس تهیه کنند و یا این که در جلسات بعدی موضوع خود را دوباره پیشنهاد دهند. و همچنین جدول بعدی، جدول موضوعاتی است که در جلسات قبلی بررسی شد و لازم است در جلسات آینده بررسی شوند.

جدول موضوعاتی که بررسی نشد.
موضوع پیشنهادی افراد پیشنهاددهنده جلساتی که قرار بود موضوع بررسی شود.
بررسی لزوم برگزاری جلسات هفتگی و بهبود جلسات هفتگی یه‌انقلابی
سعید علیجانی
جلسه‌ی ۱۸ مرداد ۱۳۹۳
جلسه‌ی ۱ شهریور ۱۳۹۳
مبحث آسیب‌شناسی فرهنگ دانش آزاد در ایران و پیاده‌سازی آن - به صورت خاص به روی ارزش گذاری محتوای تولیدی از طریق دانش آزاد حمیدرضا قوامی جلسه‌ی ۸ شهریور ۱۳۹۳
تعیین برنامه‌های روز آزادی نرم‌افزار ۱۱ ۱۱ جلسه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
جلسه ۲۳ مهر ۱۳۹۳
گسترش همکاری و فعالیت های بنیاد در راستای گسترش دانش آزاد و ایجاد تجارب موفق در کشور حمیدرضا قوامی جلسه ۲۳ مهر ۱۳۹۳
جدول موضوعاتی که بررسی شد و لازم است در جلسات آینده بررسی شوند.
موضوع پیشنهادی افراد پیشنهاددهنده جلسه‌ای موضوع مطرح شد.
آماده کردن محتوایی کوتاه و آماده برای ارائه به افراد جدید
نکته: دو زیرمجموعه از این موضوع به صفحه اضافه شده
یه‌انقلابی
سعید علیجانی
جلسه ۹ مهر ۱۳۹۳
جلسهٔ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
لزوم ارتباط دانش آزاد با رشته‌های علوم انسانی سید مهدی علوی جلسه ۱۶ مهر ۱۳۹۳
بررسی ارتباط و تاثیر آموزش مجازی بر دانش آزاد مبین شاطریان
۱۱ ۱۱
جلسه ۲۳ مهر ۱۳۹۳


محتویات

چرا ما صفحهٔ «جلسات آینده» را ایجاد کرده‌ایم؟

  • امکان درخواست موضوع برای جلسات دورتر از یک هفته
  • امکان درخواست موضوع در تاریخی خاص
  • ایجاد زمان کافی به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع جلسه
  • ایجاد زمان کافی به منظور برنامه‌ریزی برای شرکت در جلسه‌ای خاص
  • نگهداری و یادآوری موضوعاتی که در جلسات گذشته پیشنهاد شده‌اند ولی بررسی نشده‌اند

صفحهٔ «جلسات آینده» چگونه کار می‌کند؟

  • ما در این صفحه پیش‌نویسی از صفحهٔ جلسهٔ مربوطه را ایجاد می‌کنیم
  • موضوع پیشنهادی خود را در داخل آن قرار می‌دهیم
  • تا فرا رسیدن زمان جلسهٔ مورد نظر، تغییرات را در این پیش‌نویس انجام می‌دهیم
این تغییرات شامل اعضای شرکت‌کننده، موضوعات، شرحی بر موضوعات مطرح شده و بحث و تبادل نظر پیرامون آن موضوعات خواهد بود
  • در زمان برگزاری جسله، این پیش‌نویس به صفحهٔ اصلی انتقال داده خواهد شد


ایده‌ها

برای دوستانی که با دانش آزاد آشنا هستند نیاز به یادآوری نیست ولی برای آشنایی افرادی که به این صفحه مراجعه می‌کنند لازم است تا یادآور شویم که:

  • می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در راستای بهتر و کامل‌تر شدن تدریجی این صفحه با ما مطرح کنید و بهتر از آن، خود اقدام به پیاده‌سازی ایده‌ها کنید.

جلسهٔ آیندهٔ رباتیک آزاد

جلسهٔ رباتیک آزاد - تاریخ نامشخص
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سعید علیجانی

موضوعات پیشنهادی:

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

به نظرم لازم داریم یک جلسه با موضوع راه‌اندازی سیستم مشارکتی برای انجام پروژه‌ها داشته باشیم، به این دلیل که تا الان ما داخل ویکی یه سری کار انجام دادیم و به مرور هم محتواها رو تکمیل می‌کنیم. در این مرحله نیاز داریم که یکی از پروژه‌های تعریف شده رو به صورت عملی شروع کنیم. پروژهٔ مورد نظر نوشتن یک برنامهٔ خوب شبیه‌سازی دوبعدی فوتبال و بعد از اون راه‌اندازی یک سیستم مشارکتی برای انجام شبیه‌سازی و مشارکت در پروژه می‌باشد.

ترتیب کار‌ها:

  1. راه‌اندازی گیت برای پروژه‌ٔ شبیه‌سازی دوبعدی
  2. نوشتن و تکمیل برنامه در این سیستم
  3. راه‌اندازی سایت و سیستم مشارکتی برای پروژهٔ شبیه‌سازی

نکته: سیستم مشارکتی می‌تواند برای سایر پروژه‌ها نیز استفاده شود.

به نظرم باید از یه جایی شروع کرد و شبیه‌سازی دوبعدی فوتبال با توجه به استقبال چند نفر ( دو الی سه نفر ) از دوستان به جز خودم واسه شروع خوبه.

نکتهٔ بعدی این که ما برای راه‌اندازی سیستم مشارکتی لازم داریم که ابتدا خودمون یه برنامهٔ شبیه‌ساز خوب بنویسیم که دیگران به قصد ارتقای برنامه و یا ارائه‌ٔ برنامهٔ بهتر به سیستم مشارکتی اضافه بشن.

ویژگی‌های سیستم مشارکتی در صفحهٔ مربوطهٔ خودش در ویکی می‌نویسم.

ↄ⃝ سعید علیجانی


آیا پروژه های شبیه سازی دو بعدی فوتبال یک نیاز کاذب است ؟ یا نیاز جامعه را بر طرف می کند ؟ --Mobintmu (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۴ (EDT)


هدف اصلی این جرکت، راه‌اندازی سیستم مشارکتی و آزادسازی دانش در زمینهٔ رباتیک می‌باشد. در این سیستم مشارکتی برای شروع کار تصمیم داریم با شبیه‌سازی دوبعدی شروع کنیم. می‌توان با این سیستم مشارکتی، کار‌های دیگری انجام داد که از نظر افراد جز نیازهای اساسی محسوب می‌شوند. این که شبیه‌سازی دوبعدی فوتبال و یا در کل لیگ‌های روبوکاپ یک نیاز کاذب هستند یا نیاز اصلی، به نظر من بسیاری از زمینه‌های دانش که در لیگ‌های روبوکاپ استفاده می‌شود جز دانش‌های پایه می‌باشد و اگر این زمینه‌های دانشی آزاد شوند، به رشد و پیشرفت پروژه‌های آزاد کمک می‌کند، پس این نیازها را می‌توان جز نیازهای اصلی و پایه دسته‌بندی کرد (مانند بعضی از دروس محض). پروژه‌های روبوکاپ به روش رباتیک آزاد نیاز جامعه را برطرف می‌کند، به این دلایل: یک-افراد بسیاری را پرورش می‌دهد که این افراد با کسب دانش می‌توانند پروژه‌های مختلفی را انجام دهند. دو-بسیاری از زمینه‌های دانشی را که در اختیار تیم‌های انحصاری می‌باشند، آزاد می‌کند و این آزادسازی دانش باعث ایده گرفتن بسیاری از افراد می‌شود که در نهایت به رفع نیاز جامعه می‌انجامد. سه-مسابقات روبوکاپ در حال حاضر معیار و هدف خیلی از افراد و تیم‌ها در سطح جهان می‌باشد، اگر در رباتیک آزاد و سیستم مشارکتی آن پروژه‌ای تعریف شود که بهتر از بهترین پروژهٔ در حال حاضر در مسابقات روبوکاپ باشد، معیار و هدف افراد به سمت آزادسازی دانش میل می‌کند. این دلیل سوم در اصل یکی از اهداف اصلی پروژهٔ رباتیک آزاد می‌باشد، به طور مثال در سیستم مشارکتی شبیه‌سازی دوبعدی برنامه‌ای نوشته شود که در بازی‌های مختلف بتواند تیم قهرمان همان سال مسابقات روبوکاپ جهانی را شکست دهد. ↄ⃝ سعید علیجانی (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۲۸ (EDT)


Yeenghelabi (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۳۱ (EDT)
به نظر من درستی ابزار با درستی هدف توجیه نمیشه. اهداف رباتیک قابل قبوله ولی دربارهٔ ابزار رسیدن به این اهداف که در این مثال شبیه‌سازی دو بعدی فوتبال منظور است، باید درستی دلایل بررسی بشه یعنی:
  1. آیا ابزار ما می‌تواند باعث آزاد شدن دانش‌های پایه در این زمینه شود؟
  2. آیا دانش‌های پایه و نشر آن‌ها و آموزش به افراد جدید، نیازی به ابزار انتخابی ما دارد؟
  3. این افراد پرورش یافته، چه پروژه‌هایی را انجام می‌دهند؟ آیا این پروژه‌ها ربطی به اهداف دارد؟
  4. آیا معیار و هدف بودن ابزار انتخابی برای افراد جامعه می‌تواند دلیلی برای استفاده ما از این ابزار باشد؟ آیا این دلیل درست است؟
  5. آیا ابزار انتخابی می‌تواند انگیزهٔ بیشتر در افراد ایجاد کند؟ ریشهٔ این افزایش انگیزه چیست؟ آیا افرادی که با این تفکر به سراغ ابزار می‌آیند، می‌توانند برای رسیدن به اهداف کمک کنند؟
  6. آیا ابزار موجود می‌تواند جنبهٔ تبلیغی برای اهداف داشته باشد؟ آیا روش تبلیغی درستی است؟
  7. آیا استفادهٔ ما از ابزار موجود می‌تواند باعث میل افراد دیگر به سمت اهداف شود؟
این سوالات هم درسته که قبلا پاسح داده شده و کلی‌تر از موضوع بحث است اما هنوز جواب مکتوب و مشخصی برای مخاطب ندارد:
  1. چرا راه‌اندازی سیستم مشارکتی و آزادسازی دانش در زمینهٔ رباتیک؟
  2. آیا آزاد شدن دانش‌های پایه، به رشد و پیشرفت پروژه‌های آزاد کمک می‌کند؟
  3. آیا آزاد شدن دانش‌های پایه جزء نیازهای اصلی و پایهٔ جامعه است؟
Yeenghelabi (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۲۲:۳۱ (EDT)


اول این که پروژه‌های روبوکاپ و به طور خاص شبیه‌سازی دوبعدی ابزار نیست، بلکه دانش پایه به حساب می‌آید. با یک مثال این مورد را توضیح می‌دهم، در طراحی الگوریتم مسئله‌ای هست به اسم هشت‌وزیر، این مسئله می‌گوید که هشت وزیر را در خانه‌های شطرنج قرار دهیم به طوری که هیچ کدام همدیگر نزنند. به ظاهر این مسئله نیازی از جامعه را حل نمی‌کند. دغدغهٔ جامعه این نیست که هشت وزیر در خانه‌های شطرنج قرار داد طوری که همدیگر را نزنند و یا به چند حالت می‌توان این کار را انجام داد. اما این مسئله پایهٔ خیلی از مسائل دیگر می باشد که شاید خود ما هم از آن‌ها بی‌بهره نباشیم.
من سوالات را شماره می‌گذارم و بر اساس شماره به هر کدام پاسخ می‌دهم.
  • در مورد سوال اول، شبیه‌سازی دوبعدی و یا در کل لیگ‌های روبوکاپ ابزار ما نیست. در پاراگراف قبلی توضیح دادم که لیگ‌های روبوکاپ جز دانش‌های پایه و مهم محسوب می شود و بسیاری از افراد در این زمینه فعال هستند. یعنی ابزار ما نیستند، بلکه ما به قصد آزادسازی دانش سراغ این موارد می‌رویم. این زمینه‌های دانشی به روش انحصاری در حال رشد می‌باشد و با توجه به پایه بودن آن‌ها می‌تواند در آینده بسیار تاثیرگذار باشد. پس لازم است که در این زمینه‌ها با روش دانش آزاد کار کرد.
  • در مورد سوال دوم، هر پروژه‌ٔ آزادی، بر اساس توانایی و نیاز افراد خود آن پروژه شکل می‌گیرد. در پاراگراف‌های قبلی نوشتم که شبیه‌سازی دوبعدی ابزار نیست، توانایی و نیاز افرادی که رباتیک آزاد را شروع کردند، شروع کار با شبیه‌سازی دوبعدی می‌باشد. این مورد در جلسه‌ی ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ بررسی شد.
  • در مورد سوال سوم، این که افراد پرورش‌یافته چه پروژه‌هایی را انجام می‌دهند سوال امروز ما نیست. هدفی را که در قسمت قبلی نوشتم این بود که پروژهٔ رباتیک آزاد بتواند در یکی از لیگ‌های روبوکاپ تیم قهرمان جهان همان سال را شکست دهد. این یعنی پیش افتادن رباتیک آزاد از روبوکاپ جهانی. افراد پرورش‌یافته می‌توانند هر پروژهٔ آزاد مورد نیاز جامعه را انجام دهند. این پروژه‌ها اهداف ما را تامین می‌کند، زیرا یکی از اهداف ما همین انجام پروژه‌ها به روش دانش آزاد و بر اساس نیاز جامعه می‌باشد. اما تضمینی بر این که افراد حتماً پروژه‌های آزاد را انجام دهند وجود ندارد، همان‌طور که در نرم‌افزار آزاد نیز این تضمین وجود ندارد.
  • در مورد سوال چهارم، باید اول به این سوال پاسخ داد که چرا این زمینه معیار و هدف افراد جامعه شده‌ است؟ پاسخ مشخص است به دلیل این که این زمینه‌ها، جز دانش‌های پایه محسوب می‌شود و سیستم‌ انحصاری به دنبال کشف و بروز استعدادها در این زمینه‌ها می‌باشد. به همین دلیل این زمینه‌ها را به معیار و هدف افراد تبدیل کرده است. فعالیت ما در این زمینه‌ها یعنی جذب افراد به دانش آزاد. در مورد درست بودن این دلیل هم می‌توان گفت اگر ما فعالیت خوب و قابل قبولی نداشته باشیم، افراد به سیستم انحصاری جدب می شوند.
  • در مورد سوال پنجم، به نظر من ایجاد انگیزه ارتباطی با ابزار و یا زمینه‌ٔ دانشی ندارد، بلکه کیفیت فعالیت، برای افراد انگیزه ایجاد می‌کند. هر چه قدر فعالیت ما کیفتی بیشتر داشته باشد، افراد انگیزهٔ بیشتری به دست می‌آورند. افراد به قصد این که ما داریم به طور مثال در شبیه‌سازی دوبعدی فعالیت می‌کنیم به سراغ ما نمی‌آیند، این افراد می‌توانند به سراغ گروه‌های انحصاری هم بروند. بلکه افرادی به سراغ ما می‌آیند که در این زمینه مهارت داشته باشند و ما کیفیت قابل قبولی (بهتر از گروه‌های انحصاری) داشته باشیم.
  • در مورد سوال ششم، این زمینه‌ٔ دانشی نه ابزار است نه تبلیغی برای هدف. بلکه خودش هدف می‌باشد، یعنی شکست دادن تیم قهرمان لیگ جهانی روبوکاپ و آزادسازی دانش‌های پایه. این سیستم می‌تواند تبلیغ هم داشته باشد که به نظر من ایراد ندارد.
  • در مورد سوال هفتم، میل افراد دیگر به سمت اهداف، بستگی به این دارد که فعالیت کیفیت قابل قبولی داشته باشد و افراد پروژه به دانش آزاد پایبند باشند.
در مورد سه سوال کلی آخر نیز به امید خدا در مقالهٔ سیستم مشارکتی به سوال اول پاسخ خواهم داد. در مورد دو سوال بعدی هم به نظرم لازم است که پاسخ مشخص و مکتوب برای آن‌ها داشته باشیم، که در پاسخ به آن‌ها نیز مشارکت می‌کنم. ↄ⃝ سعید علیجانی (بحث) ‏۲۷ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۴:۴۰ (EDT)

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته

جلسهٔ نحوه ایجاد رویه آموزشی در آموزش مجازی

تاریخ جلسه آینده
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
مبین شاطریان

موضوعات پیشنهادی:

سیستم آموزش گروهی تحت وب طرح و ایده برای ایجاد رویه در آموزش مجازی بر مبنای هوش مصنوعی آزاد

  • موضوع پیشنهادی

به طور واضح بدین معنی که گروهی خواهان یادگیری یک مطلب یا درس بخصوص هستند ابزاری باشد که بتوانند آموزش های موجود در فضای مجازی از منابع گوناگون نوشته فیلم صوت و غیره را در کنار همدیگر فرار دهند با یک دیگر بحث و گفتگو کنند و نیز خودشان فیلم های و صدا ها و متن ها مختلف را ایجاد نمایند

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

  • آیا ردگیری کاربران با آزادی نرم افزار در تناقض است؟


منظور از ردگیری چیست؟ در چه سطحی؟ Yeenghelabi (بحث) ‏۲۲ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۲۶ (EDT)


منظور ضبط تمام اعمال کاربران از جمله دیدن فیلم های مختلف و رفتن به پیج های مختلف سایت آموزش مجازی باشد تا با خوشه بندی رفتار های مختلف رویه مناسب به دست اید .--Mobintmu (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۲ (EDT)


اگر در سیستم ناشناس بودن افراد تضمین شود، ایراد ندارد که اعمالی که به بهتر آموزش دیدن افراد کمک می‌کند، ضبط شوند. به نظرم لزومی به ضبط تمام اعمال نیست، بلکه بهتر است اعمالی که برای تهیهٔ رویهٔ مناسب به آن‌ها نیاز است، ضبط شوند. ↄ⃝ سعید علیجانی (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۶:۴۱ (EDT)

  • آیا رویه کاربران لزوما بر مبنای رویه آموزشی است؟


فکر می‌کنم رویه‌های آموزشی از نظر علمی موجود باشه. بهتر نیست اول انواع رویه‌های آموزشی رو پیدا و بررسی کنیم؟ Yeenghelabi (بحث) ‏۲۲ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۲۶ (EDT)

  • بررسی رویه های آموزشی علمی ( مجازی و غیر مجازی )--Mobintmu (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۲ (EDT)

  • چه راه حل عملی برای به دست اوردن رویه آموزشی با استفاده از اعمال کاربران وجود دارد؟


میشه بیشتر موضوع جلسه رو باز کنید؟ من خیلی چیزی دست‌گیرم نشد.Yeenghelabi (بحث) ‏۲۲ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۰۷:۲۶ (EDT)


حق با شماست . چون خودم ابهام دارم که چه باید کرد !--Mobintmu (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۱ (EDT)

  • چگونه می توان ویکی بر مبنی فیلم آموزشی ایجاد کرد ؟--Mobintmu (بحث) ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۲۱ (EDT)

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته

جلسهٔ آینده (موضوع: چرا میزان مشارکت افراد در بنیاد دانش آزاد کم است؟ )

تاریخ جلسه آینده
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سعید علیجانی

موضوع: چرا میزان مشارکت افراد در بنیاد دانش آزاد کم است؟

فرد شرکت‌کننده

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

لازم است برای ارائهٔ راه‌کار برای افزایش مشارکت افراد در بنیاد دانش آزاد، به سوالی که موضوع جلسه می‌باشد پاسخ دهیم.

  • چرا میزان مشارکت افراد در بنیاد دانش آزاد کم است؟

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته


جلسهٔ آینده (محتوای کوتاه، بررسی دغدغهٔ کسب‌وکار)

۱۲ آذر ۱۳۹۳ یا ۱۹ آذر (بستگی به میزان بحث در این صفحه دارد)
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سعید علیجانی

موضوعات پیشنهادی:

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

  1. بررسی این دغدغه
  2. ارائه‌ٔ راه‌کارهای دانش آزاد برای رفع این دغدغه
  3. برای راه‌اندازی کسب و کار به روش دانش آزاد چه کاری لازم است انجام دهیم؟ (یعنی خود افراد گروه (خودمون) بر اساس دانش آزاد کسب‌وکار راه بیندازیم.)

به امید خدا راجع به این سه مورد توضیحاتی می‌نویسم. ↄ⃝ سعید علیجانی ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۰۵ (EST)

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته



جلسهٔ آینده (محتوای کوتاه، بررسی دغدغهٔ رفع مشکلات در زمینه‌های مختلف دانش )

۱۹ آذر ۱۳۹۳ یا ۲۶ آذر (بستگی به میزان بحث در این صفحه دارد)
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سعید علیجانی

موضوعات پیشنهادی:

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

  1. بررسی این دغدغه
  2. ارائه‌ٔ راه‌کارهای دانش آزاد برای رفع این دغدغه
  3. چرا گروه تحت عنوان بنیاد دانش آزاد به سوالات علمی دیگران پاسخ نمی‌دهد.

از ویژگی‌های دانش آزاد این است که اولین گروهی است که به سوال دیگران پاسخ می‌دهد. این سوال می‌تواند در هر زمینه‌ای باشد. با ایجاد صفحهٔ افراد در ویکی و نوشتن ایمیل و توانایی‌ها می‌توانیم، زمینهٔ پاسخ‌گویی به سوال را برطرف کنیم. البته این بحث از محتوا فراتر رفته و نیاز به ایجاد سیستم پاسخ‌گویی داریم. محتوای کوتاه اول این بخش، می‌تواند به عنوان معرفی سیستم پاسخ‌گو باشد. و محتوای دوم آن «چرا دانش آزاد به سوالات شما پاسخ می‌دهد؟» (به صورت پیش‌فرض خیلی از پاسخ‌ها موجود است و آن دسته از سوالاتی که برای آن‌ها مستند آماده نداریم در سیستم پاسخ‌گو به آن‌ها پاسخ می‌دهیم.). سیستم دانش آزاد اگر توانایی پاسخ به سوال افراد را نداشته باشد (چه از لحاظ فنی، چه از لحاظ سهل‌انگاری افراد و چه از لحاظ ناآشنا بودن برای دیگران). آزاد نیست. یکی از نقاط اشتراکی که باعث جذب افراد به دانش آزاد می‌شود همین پاسخ‌گویی دانش آزاد به سوالات و رفع مشکلات افراد می‌باشد. البته پاسخ‌گویی دوطرفه است یعنی افراد هم راحت بتوانند به جواب خود برسند و هم راحت به دیگران جواب بدهند.

به امید خدا راجع به این سه مورد توضیحاتی می‌نویسم. ↄ⃝ سعید علیجانی (بحث) ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۰۵ (EST)

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته



جلسهٔ آینده (راه‌اندازی سیستم پاسخ‌گو برای سوالات افراد)

نامشخص، بعد از بررسی موضوع دغدغهٔ مشکلات علمی
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
سعید علیجانی

موضوعات پیشنهادی:

  • راه‌اندازی سیستم پرسش و پاسخ

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

  1. در چه زمینه‌هایی پاسخ سوالات افراد را بدهیم
  2. آماده‌سازی و نظم‌بخشیدن به مستندات و راهنما‌های آزاد (پاسخ‌های پیش‌فرض) در ویکی (نمونهٔ این کار در رباتیک آزاد و هوش مصنوعی آزاد انجام شده است.
  3. بنیاد دانش آزاد بهتر است در همهٔ زمینه‌هایی که توانایی پاسخ به سوالات افراد را دارد، به سوالات آن‌ها پاسخ دهد.
  4. می‌توان از سیستم‌های مدیریت دانش استفاده کرد.
  5. سیستم پرسش و پاسخ لازم است که دارای طبقه‌بندی مناسب باشد. مثلن : ask.fsug.ir/gnu_linux

از ویژگی‌های دانش آزاد این است که اولین گروهی است که به سوال دیگران پاسخ می‌دهد. این سوال می‌تواند در هر زمینه‌ای باشد. با ایجاد صفحهٔ افراد در ویکی و نوشتن ایمیل و توانایی‌ها می‌توانیم، زمینهٔ پاسخ‌گویی به سوال را برطرف کنیم. افراد دانش آزاد کار به سوالات دیگران پاسخ می‌دهند اما به صورت پراکنده، لزوم داشتن یک سیستم جامع و منسجم در زمینهٔ دانش آزاد احساس می‌شود. تا هر وقت فردی سوال داشت (در هر زمینه‌ای) به این سیستم مراجعه کند.

ↄ⃝ سعید علیجانی (بحث) ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۰۵ (EST)

فرموده‌اید: «در چه زمینه‌هایی پاسخ سؤالات افراد را بدهیم؟» به نظر من طرح این پرسش خطاست، چرا که ادعای پاسخ‌گویی به سؤالات افراد، از این جهت که خود را نمایندهٔ تامّ حقیقت فرض کرده‌ایم خطاست. از این رو بهتر است این سؤال را اینطور تغییر دهیم: «در چنین سیستمی بهتر است در چه زمینه‌هایی بحث و گفت-و-گو صورت گیرد؟» که از دید من بهتر است چنین سیستمی محدودیتی ویژه‌ای نداشته باشد.
بحث دیگر فرق بین پرسش-و-پاسخ به سبک Stackoverflow و دیگری گفت-و-گو به سبک Disourse است. اولی بیشتر در مورد مباحثی‌ست که فرد دنبال پاسخ مشخصی از دیگر کاربران می‌گردد و لزوماً سؤال کننده دنبال ایجاد یک بحث چالشی نیست. کاربر سؤال خود را می‌پرسد و صبر می‌کند که جامعه در پاسخ به سؤال اون کمک کنند و نهایتاً سؤال کننده به فراخورد پاسخی که به او داده می‌شود به نتیجهٔ مشخصی می‌رسد. اما در گفت-و-گو به سبک Discourse افراد جامعه می‌توانند بحث چالشی را مطرح کنند و در قالب بحث‌های طولانی و مفصل بایکدیگر گفت-و-گو داشته باشند. --Khajavi (بحث) ‏۱۱ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۳:۱۱ (EST)

نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

جستارهای وابسته