جلسهٔ ۲۶ آذر ۱۳۹۳

از بنیاد دانش آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
جلسهٔ ۲۶ آذر ۱۳۹۳
افراد شرکت‌کننده موضوعات و فعالیت‌های پیشنهادی
عباس معاذاللهی

موضوعات پیشنهادی:

  • مبحث آسیب‌شناسی فرهنگ دانش آزاد در ایران و پیاده‌سازی آن - به صورت خاص به روی ارزش گذاری محتوای تولیدی از طریق دانش آزاد (حمیدرضا قوامی) (این موضوع در این جلسه بررسی نشد.)
  • موضوعاتی که در این جلسه بررسی شد:
    • بهبود فعالیت‌های بنیاد دانش آزاد و بررسی راه‌کارهایی برای آینده
    • موضوع آف‌تاپیک: بررسی کارهایی که برای سر و سامان دادن به ویکی انجام شده و کارهایی که لازم است به این منظور در آینده انجام شود. (سعید)
سعید علیجانی

دستورجلسه (مطالب مطروحه)

در این جلسه راجع به فعالیت‌های بنیاد دانش آزاد در آینده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

خلأ فعلی بنیاد دانش آزاد، این است که هنوز فعالیتی به جهت «پیاده‌سازی دانش آزاد در عمل» صورت نگرفته است. به جهت بهبود فعالیت‌ها لازم است که در کنار بحث‌هایی راجع به مفاهیم دانش آزاد، فعالیت‌هایی در جهت پیاده‌سازی آن و افزایش مشارکت افراد داشته باشیم.

جذب افراد به فعالیت‌های بنیاد دانش آزاد: این مورد در ابتدای جلسه مطرح شد و دو ویژگی برای این که افراد به جلسات و سایر فعالیت‌ها جذب شوند، ارائه شد:

  1. تاثیرگذاری افراد
  2. سودمند بودن

در ادامهٔ جلسه حول دو موردی که در ابتدا مطرح شد، در مورد فعالیت‌های آینده بحث و تبادل نظر صورت گرفت. در مورد فعالیت‌های آینده موارد زیر به عنوان کارهایی که لازم است انجام شود، بررسی شد.

  1. توضیح دادان نحوهٔ کوچ به سمت نرم‌افزار آزاد و مجوزهای آزاد برای شرکت‌ها و گروه‌های مختلف
  2. انجام فعالیت‌های آموزشی و آموزش نحوهٔ درست آن
  3. توضیح دادن نحوهٔ مشارکت و communication در جامعه و شناخت روش‌های مطرح آن در جوامع نرم‌افزار آزاد در دنیا
  4. ایجاد فضای کسب و کار
  5. ایجاد فضایی که در آن افراد مکمل همدیگر باشند
  6. ایجاد فضایی که افراد بتوانند حول یک موضوع جمع شوند.

مواردی که لازم است در آینده بیشتر بررسی شوند:

  1. نحوهٔ جذب افراد
  2. نحوهٔ تعامل افراد

جمع‌بندی و تصمیمات اتخاذ شده

تصمیم گرفته شد به عنوان اولین گام فعالیت‌های آموزشی را در بنیاد دانش آزاد آغاز کنیم. و در این مورد بیشتر متمرکز شد. تصمیماتی که در این مورد گرفته شد:

  • برگزاری جلسات آموزشی (ارائه و کارگاه): به این نتیجه رسیدیم که لازم است، کنار بحث‌های کاری و بحث‌های مفهومی دانش آزاد، جلسات حضوری با محوریت آموزش داشته باشیم. لازم است دانش آزاد را در عمل پیاده کنیم.
    • به این نتیجه رسیدیم که هر فرد از اعضای گروه در ابتدا، دانش خود را با جمع به اشتراک بگذارد. (یعنی هر کس هر چیزی را که بلد است و احساس می‌کند دیگران نیز خوب است این مطلب را بلد باشند به دیگران آموزش بدهد).
    • دعوت از افراد مختلف جهت ارائهٔ مطالب آموزشی و کارگاهی در جلسات هفتگی بنیاد دانش آزاد.
  • آموزش‌های غیر حضوری
    • راه‌اندازی کانال ویدئویی جهت ارائهٔ آموزش‌ها، استفاده از ویدئوکست (قرار شد در مورد ضبط ویدئو با یه‌انقلابی صحبت کنیم)
    • نوشتن مستندات آموزشی در زمینه‌های مختلف در ویکی (یعنی صفحه‌ای در ویکی با عنوان آموزش داشته باشیم)
    • به سوالات افراد پاسخ بدهیم: همان‌طور که پیش‌تر تصمیم گرفته شد که سیستم پاسخ به سوال افراد راه‌اندازی شود. در این جلسه نیز این مورد تاکید شد. سیستم دانش آزاد اگر توانایی پاسخ به سوال افراد را نداشته باشد (چه از لحاظ فنی، چه از لحاظ سهل‌انگاری افراد و چه از لحاظ ناآشنا بودن برای دیگران). آزاد نیست. موضوع راه‌اندازی سیستم پاسخ‌گو در جلسات آینده نیز مطرح شده است. در مورد راه‌اندازی این سیستم عباس معاذاللهی اعلام آمادگی کرد.

نکته: در مورد آموزش قرار شد هماهنگی‌‌های از طریق بورد ترلو فعالیت‌های آموزشی صورت بگیرد. افرادی که قصد مشارکت در این فعالیت را دارند به این بورد اضافه شوند.

مثالی در مورد آموزش: به طور مثال آموزش مقدماتی کار با مدیاویکی به عنوان یک فعالیت آموزشی، هم به صورت غیرحضوری و هم به صورت حضوری (هر چند وقت یک بار)

در مورد نحوهٔ کوچ به سمت مجوزهای آزاد قرار شد سعید مطالبی را آماده کند.

قرار شد، سایر موارد مطرح‌شده، حین انجام فعالیت‌های آموزشی بررسی شوند.

گام بعدی ایجاد فضای کار گروهی است. یعنی بعد از پیاده‌سازی فعالیت‌های آموزشی، حین آموزش کار گروهی نیز انجام بدهیم. در مورد لازم است کسب و کاری با روش دانش آزاد داشته باشیم.

پیش‌نیاز کسب‌وکار، راه‌اندازی سیستم دونیشن است. لازم است به جهت پیاده‌سازی سیستم دونیشن در جلسات آینده بحث کنیم. عباس معاذاللهی به جهت مشارکت در راه‌اندازی سیستم دونیشن اعلام آمادگی کرد.

موضوع آف‌تاپیک:

  • قرار شد در مورد کلیات کار سعید یک ایمیل به میلینگ لیست بزند تا در مورد آن بحث کنیم.
  • استفاده از رده‌ها برای افراد و فعالیت‌ها
  • صفحات ایده‌ها ، نیازها و فهرست کامل فعالیت‌ها و لیست کارها بررسی شدند. در مورد لیست کارها به جهت سهولت، بهتر است از ترلو استفاده کرد. یعنی یک بورد با عنوان بورد عمومی داشته باشیم که در آن جا برای کارها کارت درست کنیم و افراد را به کارت‌ها اضافه کنیم. و این صفحه برای فراموش نشدن کارهای مهم‌تر و درازمدت‌تر مورد استفاده قرار بگیرد.
  • همچنین به عنوان ویترین لازم است که طراحی سایت صفحهٔ اول fsug.ir عوض شود. که در این مورد عباس معاذاللهی اعلام آمادگی کرد.


نظر افراد شرکت‌کننده در جلسه

در مورد سودمند بودن، به نظرم در حال حاضر افراد خیلی کمی احساس می‌کنند که می‌توانند در بنیاد دانش آزاد سودمند باشند. به نظرم اگر فعالیتی‌های به جهت پیاده‌سازی دانش آزاد در عمل داشته باشیم این خلأ برطرف می‌شود. ↄ⃝ سعید علیجانی ‏۱۷ دسامبر ۲۰۱۴، ساعت ۱۹:۳۳ (EST)

جستارهای وابسته